Witam

Napisz parę słów o sobie.
Karalajna
Nowka

Witam

Post autor: Karalajna »

Mam na imię Karolina, jestem z Jaworzna. Od dokładnie dnia 2 lipca 2010 cierpię na chroniczne bóle głowy. Wszyscy zastanawiali się co mi jest. Jestem alergikiem a dokładnie 2 lipca coś postanowiło ugryźć mnie w moją piękną nóżkę,która spuchła do niewyobrażalnych rozmiarów. Trafiłam do szpitala w celu podania leków odczulających. nietolerancja na lek wywołała dziwne skutki uboczne. Zaczęła boleć głowa. Wersji tego co mi dolega było tysiące. Zaczęło się od uszkodzenia nerek bądź wątroby. Badania wykluczyły jedno i drugie. Stanu zapalnego w organizmie nie wykryto. Wszystko było w jak najlepszym porządku. Padło kolejne podejrzenie - bolerioza. Wykonałam badania trzema różnymi metodami, co jak wiadomo nie było tanie. Wyniki w grucie rzeczy były dobre, jednak liczyłam w głębi duszy, że coś jednak znajdziemy. Padło kolejne podejrzenie. Tym razem czarodziejskie zapalenie opon mózgowych. I kolejne stresy co nie poprawiło wcale mojego stanu zdrowia. Położyć w szpitalu się nie pozwoliłam. Zapłaciliśmy z mężem za prywatne badanie rezonansem magnetycznym. Stwierdzono posiadanie mózgu ale niestety niczego więcej. Można się i cieszyć i smucić z tego powodu. Fajnie, że posiadam mózg trochę gorzej, że dalej nie wiemy dlaczego boli mnie głowa. lekarz postawił w końcu pseudo diagnozę, że może to być migrena- przypadłość arystokracji jak mawiają niektórzy. Dostałam lek o nazwie imigran, którego szczerze mówic ze względu na swoje przypadłości i nietolerancję niektórych leków bałam się przyjąć. Wpisując dzisiaj w internecie imigran, chcąc się dowiedzieć czegoś więcej znalazłam właśnie tą stronę. Postaram się na bieżąco informować co i jak z moją chorobą!!

Pozdrawiam serdecznie

Karalajna!!:):):)
Awatar użytkownika
piter
Przewodnik

Re: Witam

Post autor: piter »

Nie możemy się doczekać na dalszy ciąg ; co i jak z Twoją chorobą :)
Szczególnie , że trafne będą to informacje bo jak sama piszesz - mózg jest na miejscu :D
Teraz tylko wypoziomować wagę problemu ( tego o... arystokracji też ) i wpisując kolejne hasło w goglach - polecam najpierw poczytać :D bo czasem się tak zdarza , że ( w naszym przypadku ) też mamy mózg (i) i to co popisaliśmy tak wiele tutaj na forum - skłania boć raczej powinno do skłaniania się do poczytania.
Ale :)
napisz co dalej - tu konieczna wizyta u dobrego neurologa
czekam(y) i życzymy trafnej diagnozy i powrotu do stanu przed 2 lipca ... tak mniej więcej do 23 czerwca :D
P.S
Gdybyś mogła zamieścić fotkę " pięknej nóżki " moglibyśmy ewentualnie coś wspólnie po-diagnozować :D
Awatar użytkownika
herman
Przewodnik

Post autor: herman »

W sumie to napisałeś tylko o nodze i tym, że boli cię głowa ...
W przypadku KBG jest to dość specyficzny ból co do umiejscowienia i wpływu na pewne części głowy. Napisz dlaczego akurat sugerujesz, że jest to Klasterowy Ból Głowy. Zresztą, do Jaworzna nie mam daleko więc zawsze można się spotkać i pogadać, przynajmniej w moim przypadku łatwiej tak wymieniać informacje.
Awatar użytkownika
piter
Przewodnik

Post autor: piter »

Podrywacz :D
Awatar użytkownika
gnatek
Przewodnik

Post autor: gnatek »

he, he :D
no bo na dobrą sprawę, ta druga piekna nóżka jeszcze niepogryziona...
franka
Nowka

Post autor: franka »

Masz rację Gnatek, jeszcze...:D
Awatar użytkownika
herman
Przewodnik

Post autor: herman »

Zazdrośnicy ;) :D
Wiedziałem, że jak zaproponuję spotkanie face to face to zaraz odezwą się głosy facetów owładniętych niedopieszczeniem o charakterze napadowym ;) :D
Wystraszyliście dziewczynę ... :D
ODPOWIEDZ