Witam z Krynicy Zdrój

Napisz parę słów o sobie.
robin3
Nowka

Witam z Krynicy Zdrój

Post autor: robin3 »

Jestem nowym na forum,mam 48 lat na imie mam Robert.Choruje od 24 lat choc dzisiaj dopiero lekarz do którego dotarłem (po 2 wizycie w trakcie moich ataków bólu) po rezonansie magnetycznym opisał i zakwalifikował moją chorobę jako ,,Klastrowe bóle głowy,,. Jestem po 4 tygodniowych bólach ,wykonczony psychicznie ,nerwowo i fizycznie.Troche wróce do życia i opisze wiecęj. Otrzymałem od P. doktor adres tej strony z inf.by sie zapoznac z tym z czym mam do czynienia.Poczytam zapoznam sie i myślę ,że bedę mógł troche wywalic z siebie tego co przezywałem i przezywam w trakcie napadów i po. Nikt w moim otoczeniu nawet nie słyszał o tej chorobie i nie wyobraża sobie co znaczy ból ktorego doswiadczam. Czasem uważaja ze jestem psychiczny( moje zachowanie w trakcie ataków) moze świadczyc o tym i co najgorsze momentami zaczynam w to wierzyc. Ostatnie ataki doprowadzały mnie do rozpaczy i mysli tych najgorszych ale dzieki Bogu córka pielegniarka jak i żona dała mi duże wsparcie ,dzieki nim przetrwałem.
Na razie pozdrawiam i życzę spokojnych nocy ,by ból nie przerywał Wam odpoczynku. Bysmy nie musieli sie bać spania.
Awatar użytkownika
gnatek
Przewodnik

Re: Witam z Krynicy Zdrój

Post autor: gnatek »

cześć Robert , rzeczywiście troche długo trwało to Twoje dojście do właściwej diagnozy :( poczytaj sobie to nasze forum i nasze historie. pewnie znajdziesz tu odpowiedzi na pytania, które teraz po rozpoznaniu zaczną Cie dręczyć. a jak znajdziesz czas , to popisz więcej o sobie.
pozdrawiam

ps.: no i zapraszam do Stowarzyszenia :)
Aleko
Site Admin

Post autor: Aleko »

Witaj!A mnie cieszy fakt znajomości naszego forum przez lekarza.
Awatar użytkownika
piter
Przewodnik

Post autor: piter »

Cześć robin .
Bliskie osoby w trakcie ataków to podstawa.
Dobrze , że masz kogoś takiego.
Trzymaj się i pisz.
Awatar użytkownika
herman
Przewodnik

Post autor: herman »

Witaj.
Ten MRI (rezonans magnetyczny) to jakiej części ciała (organu) był robiony ??
robin3
Nowka

Oj tak rodzina naprawde mnie wspiera,choc nie potrafi pomóc w usmierzeniu bólu.Ale wiem ze sa blisko,ze sa ze mna,choc cierpie podwójnie widzac ich bezradnosc i jak bardzo przezywaja.Tyle lat obserwujac moje zachowanie,ich czeste łzy gdy wracam do zywych po ataku.
Gdy zaczyna sie ból wyłaczaja TV chocby cos waznego czy ciekawego było,wyłaczaja swiatło,siedza cichutko koszmar dla mnie i dla nich.
Z natury jestem rozrywkowy,dowcipny za raz po atakch jak tylko mam siły staram sie ich rozweselic w rózny sposób,malo skuteczne ale próbuje.
Teraz mam córke po studiach pielegniarskich ,zaczeła pracować na intensywnej terapi,przynosi mi czasem jakies leki które usmierzaja ból (po konsultacji z lekarzami oddziału)pomagaja ale chwilowo(dobre i co)wkuwa mi weflony bym nie musiał zazywać lekow doustnych,stosuje jakies okłady itp.No i fachowa opieka gdyby cos sie działo niekontrolowanego.
Ale co to za zycie ??czesto zadaje sobie to pytanie ,co to za zycie ja mam i rodzina ze mna.
Ciągła obawa ze ból powróci i ze znów bedzie koszmar w domu.
robin3
Nowka

rezonans magnetyczny był robiony głowy, nigdy wczesniej nie robiłem tego badania. Duzo mozna sie dowiedziec ,robia z kontrastem i bez( w odwrotnej kolejnosci).Mozna wykonać kazdej czesci ciała (zalezy jak lekarz da zlecenie)
Awatar użytkownika
herman
Przewodnik

Post autor: herman »

robin3 pisze:rezonans magnetyczny był robiony głowy, nigdy wczesniej nie robiłem tego badania. Duzo mozna sie dowiedziec ,robia z kontrastem i bez( w odwrotnej kolejnosci).Mozna wykonać kazdej czesci ciała (zalezy jak lekarz da zlecenie)
To poproś o skierowanie na rezonans magnetyczny kręgosłupa szyjnego.
ODPOWIEDZ