Witam wszystkich

Napisz parę słów o sobie.
Awatar użytkownika
jarek
Nowka

Witam wszystkich

Post autor: jarek »

Witam wszystkich mam na imię Jarek dwa miesiące temu (bóle mam od 2-lat) - lekarz stwierdził u mnie kbg tylko po zadaniu mi kilku pytań czy jest to możliwe ze tak szybko mógł stwierdzić ze to ta choroba nie robiłem żadnych badan nic ,ale przypisał mi tabletki verapamil i z tego co widzę pomagają mi ,kiedyś miałem bóle często w nocy i w południe a po tabletkach ,które biorę 4 razy na dobę tj.4razy po 80 mg ból pojawia się raz na jakiś czas
Awatar użytkownika
gnatek
Przewodnik

Re: Witam wszystkich

Post autor: gnatek »

pozostaje mieć nadzieję , że lekarz specjalista i wie co robi. w moim przypadku było podobnie, tyle że musiałem dołączyć opinie od stomatologa i laryngologa wykluczające ich rejony kompetencji. no i było to 30 lat temu. wydaje się , że obecne procedury winny korzystać więcej ze zdobyczy nauki, no ale może objawy masz wyjątkowo zgodne ze wzorcem książkowym ?
najważniejsze, że leki pomagają :)
Awatar użytkownika
jarek
Nowka

Re: Witam wszystkich

Post autor: jarek »

To prawda objawy są książkowe , tylko strach mam wielki ze to może być coś gorszego , bo ja byłem u lekarza rodzinnego ,który najpierw mówił że to migrena i przypisał mi maxalt ,który w ogóle mi nie pomagał .Po zjedzeniu tych tabletek poszedłem znowu do lekarza tego samego i on powiedział ze to kbg .Czytałem ze niektórzy maja bóle kręgosłupa .Czy to może być przyczyną kbg? Mnie bolą kręgi szyjne od dawna ale ból głowy pokazał się dopiero około 2-lata temu a mam już 41 lat czy to możliwe ze dopiero teraz mnie to dopadło
ODPOWIEDZ