Ambrozja pisze:Hej , witam wszystkich /ja juz powoli tego wszystkiego nie kumam . Ciagle powątpiewam czy mam ten klaster czy też coś innego, gorszego mnie nie dopadło.
Bo ciągle mi szumi w uszach , choć jak się czuję lepiej to nie zwracam na to uwagi . Bóle to mam wszelakie raz własnie cala prawa strona , oko , skroń głowa od góry , nos zatkany po tej samej stronie . Ale co jakiś czas kiedy nie boli mnie prawa strona to pobolwea mnie drugie oko , druga skroń albo z tylu głowy . W głowie zaczeło mi szumieć 8 lat temu i tak zostaało , raz lepiej raz gorzej .Często wieczorem zatyka mi się calkowicie nos i łazwią " oczy "- biorę wtedy krople i mogę oddychać ale w okolicy zatak czołowych czuję "przytłoczenie "
Któregoś dnia czułam się fantastycznie to na drugi dzień wysiadł mi krzyż coś na zasadzie rwy kulszowej po lewj stronie . Chciałbym zrobić RMI odcina szyjnego kregosłupa ( ucisk zwoju przywspołczulnego np ) i odcinka lędżwiowego , nie wiecie jak to sobie i kogo załatwić . Nie chce klaść się do szpitala ani też bulić jak do tej pory za badania .
Może jakaś pani mi odpowie . Bo myśle że u panów jednak ten klaster ma nieco inne przebiegi ( większy ból ale to sa ataki a nie ból przewlekły o niższej skali )/ Od poczatki mam nerwico -depresję , na prawdę mnie to dobija . czuję się słaba i nie zdolna do wysilłku . próbuję zyć normalnie , nawet basen , rower ale i tak jestem troszkę jak ząbi . Nie obecna przez to co czuję , czyli że żle się czuje - jak nie ja .Acha zauwazyłam że jak się czuje lepiej mam bardzo sprawne myślenie , normalnie działam jak cekaem . Co wy na to ?
Hej, doswiadczony nie jestem, jeszcze, zatem nie chce sie madrowac, ale polecam kilka spraw:
- zatoki, zbadaj dokladnie, najlepiej na tomografii, jest spora szansa na zapelniona jedna z zatok, a to juz szereg komplikacji. Badanie tez powie czy masz polipy w zatokach, ktore czesto daja takie objawy, zona miala...
- uczulenie, zrob testy, albo najlepiej idz do labolatorium i zrob testy uczuleniowe ( wszystkie panele) na krwi - u mnie to wlasnie one wykazaly uczylenie na kota. Moim zdaniem to najbardziej jednoznaczny sposob na akreslenie alergii.
Ja wciaz wspolpracuje z moim alergologiem, laryngologiem, no a teraz rownuez z neurologiem. Trzeba zbjerac te informacje, czynic notatki i dzielic sie z kazdym z nich, zawsze cos to moze, kkgos na cos nakierowac.
Pzdr, trzymaj sie !