Witam Wszystkich

Napisz parę słów o sobie.
Awatar użytkownika
gnatek
Przewodnik

Re: Witam Wszystkich

Post autor: gnatek »

zasada nr 1: w czasie rzutu choroby , zero spożycia alkoholu. nawet jak widzisz sklep monopolowy to przechodzisz na drugą stronę ulicy.
kolejne zasady możesz sobie układać czytając wpisy na forum i obserwując własny organizm.
a mocna kawa wypita na początku ataku, podobno niektórym przynosi ulgę .
Awatar użytkownika
herman
Przewodnik

Post autor: herman »

Mnie picie kawy pomagało. Mocna kawa, czarna. 20 minut po wypiciu ból mijał ale z czasem przestało to działać. Co do tryptanów, to mnie nie odstrasza lista akcji niepożądanych ;) To akurat rzeczy, na które jestem gotów się zgodzić.
19joannaC86
Nowka

Post autor: 19joannaC86 »

Biję się w pierś za ten alkoholowy sobotni grzech... przecież wiedziałam ,że mi nie wolno :x co zrobić jak człowiek głupi i lekkomyślny. teraz mam nauczkę. Z tą kawą myślę ,że coś jest na rzeczy dziś wypiłam i chyba mnie mniej bolało... a może tak sobie wkręcam w każdym razie lepsze placebo niż nic. Muszę zainwestować w kubek termiczny albo termosik i nosić ze sobą do pracy.

herman masz racje jeżeli te tryptany mają pomóc to niech się dzieje co chce, może nie umrę od skutków ubocznych... Narazie biorę depakine chrono rano i wieczorem, bo sterydu (dexavenu) nie bo nadal dręczny mnie przeziębienie, cóz takie uroki pracy przedszkolanki :/. Liczę ,że depakine trochę wyciszy te nerwy w mózgu czy na co ona tam ma działać.

Dziś miałam jeden atak w pracy ale bardzo słaby, za to w nocy były dwa dłuzsze i trochę silniejsze, przy drugim to już było mi tak obojętne że jak otworzyłam oczy i bolało to odruchowo usiadłam na lózku, złapałam za głowę i kiwajac się w przód i w tył spokojnie czekałam po czym się polożyłam i spałam do rana (czyli jakies 2 godz ;) )
wlodzimierz
Zainteresowany

Post autor: wlodzimierz »

WITAM ASIU.Jeżeli chodzi o kawę to polecam ,ja też stosuję mocną herbatę [czaj piję ].też pomaga przetrwać ból.Alkohol w czasie remisji to wróg nr1,uważaj także na orzechy ,czekoladę .Nie poddawaj się ,jesteśmy teraz w okresie częstych zmian ciśnienia [to też ma wpływ ]w dzień jest ciepło ,a noce chłodne .Te różnice temperatur też mają znaczenie .TRZYMAJ SIĘ.Pozdrawiam.
Aleko
Site Admin

Post autor: Aleko »

wlodzimierz pisze:Alkohol w czasie remisji to wróg nr1
A mój przyjaciel... :mrgreen:
wlodzimierz
Zainteresowany

Post autor: wlodzimierz »

Jeżeli chodzi o alkohol to w czasie klastera nawet jego zapach powoduje u mnie atak.Oczywiście też piję alkohol ,ale unikam go w czasie remisji i miesiąc po ostatnim ataku .
Aleko
Site Admin

Post autor: Aleko »

wlodzimierz pisze:Jeżeli chodzi o alkohol to w czasie klastera nawet jego zapach powoduje u mnie atak.
Włodzimierz,u mnie też :( .Ale remisja to okres ustąpienia choroby,przerwy między okresami ataków.Więc w czasie remisji,korztystajmy z życia :lol: !
Awatar użytkownika
herman
Przewodnik

Post autor: herman »

HULAJ DUSZA !!!! KLASTRA NIE MA !!!!
Skąd ja to znam ?? Ja piwosz bez piwa ??
Jednak jak tylko pojawia się choćby straszonko ze strony hortona - browar stop.
Dobrze, że czekolada na mnie nie działa ...
Jako przedszkolanka masz całkiem przerąbane z klastrem. Na tym polu chyba najlepszy byłby tryptan w zastrzyku ze względu na szybkość działania.
Awatar użytkownika
sawbona
w Temacie

Post autor: sawbona »

Asiu, witaj

Punkt. 1 - Nadzieja i Herman zawsze tak mają. te ich "dyskusje" ożywiają nasz grajdołek :)
Punkt. 2 - Mnie kawa pomagała. Taką rozpuszczalną jadłam łyżkami.
Punkt 3. - Mnie "oko" wylatuje za każdym razem mocnego ataku. Już się przyzwyczaiłam, że zawsze po... znajduję go gdzieś pod łóżkiem albo w pysku mojego psa :)
Awatar użytkownika
Marcin29
Nowicjusz

Post autor: Marcin29 »

Hmmm.... czytałem posty i widzę że chyba musze zacząc pic kawe:)
Co do alkoholu to przy sobocie wywoluje klastra 2 piwkami..... walczę z bolem około godziny- i pozniej mam dokonczenie piwkowania w spokoju i gratis
dzien na kacu bez bólu:) niestety , nie da sie nie pojsc na piwko w okresie letnim gdzie są grille i wyjazdy wakacyjne ....trzeba walczyc z bolem i liczyc ze
szybko nam rzut choroby minie.....
ODPOWIEDZ