Witam wszystkich. Nawet nie wiecie jak bardzo sie cieszę, że znalazłam to forum. W tym roku skonczyłam 50 lat. Od roku 2002 cierpię na bóle głowy (lewej strony) i w gruncie rzeczy żaden lekarz ani moja neurolog nie potrafią mi pomóc. Miałam przeprowadzane baradnia, tomograf, które wykazały, ze wszystko jest ok. Leczyłam się tez już na kręgosłup. Wczoraj dopiero pomogła mi wyszukiwarka google. Wpisujac w niej
ból głowy lewa strona wyskoczył pierwszy link od góry do tego forum. Moje bóle głowy trwają kilka dni, tygodni, potem mam przerwy jedno lub kilkudniowe (zdarzały się też kilkumiesieczne) i znów ten sam ból uciskowy z lewej strony, zatkany nos i czuję gorąc z lewej strony oraz przede wszytskim okropny, promieniujacy ból za okiem. Generalnie czytając objawy innych osób piszących tu na forum i opis KBG podejrzewam że również cierpię na to samo.
Przeczytałam tutaj wiele ciekawych informacji, niemniej musiałabym zdiagnozować czy to rzeczywiscie KBG u neurologa. Dlatego proszę Was o namiary do neurologa (np Waszego) który będzie mi mógł w tym pomóc, najlepiej z okolic aglomeracji górnośląskiej. Moja neurolog dotychczas przepisywała mi tabletki na migrene, które nie pomagały, więc wolałabym udać sie do nerologa bardziej obeznanego.
Dlatego będę wdzieczna za pomoc w moim cierpiniu. Pierwszy krok to jednak diagnoza, najlepiej u neurologa, który jest specjalistą, jest rozeznany w tej chorobie.
Z góry dziekuje za pomoc.