krakowskie remonty torowisk pechowe dla miasta

Masz propozycje, chcesz coś ogłosić, nie wiesz gdzie umieścić post, pisz tutaj.
cyberus
Zainteresowany

krakowskie remonty torowisk pechowe dla miasta

Post autor: cyberus »

Caly krakow pzrechodzi przemiane pod kontem komunikacji miejskiej. rozbudowa drog poniosla pzrebudowe torowisk i znaczne utrudnienia w komunikacji. jednak wszystko zmieza w dobrym kierunku i moze za rok bedzie miej korkow. jednak narazie wykonawcy maja pecha. w ciagu tego miesiaca doszlo do az 8 wykolejen tramwai w tym az 4 w poniedzialek co skutecznie sparalizowalo komunikacjie na jeszcze otwrtych drogach. po zmianach torowisk nanowe przystosowane do szybkiego tramwaju pojawily sie problemy z profilowaniem zakretow i starymi zwrotnicami co doprowadzilo do 4 wykolejen w ciagu 2 godzin i kilku powaznych wypadkow. jeden z nich zdazyl sie na rondzie mogilskim przy przystanku gdzie tramwajwypadl z torow i udezyl wlinie trakcyjna obok rzystanku raniac 1 osobe. jak widac modernizacja komunikacji miejskiej niesie za soba problemy ktorych "solidne" ekipy nie pzrewidzialy.
Bea
Site Admin

Post autor: Bea »

Trudno mi uwierzyć,że po Krakowie będzie się lepiej jeździło. Odnoszę wrażnie,że z miesiąca na miesiąc jest coraz bardziej zakorkowany :evil:
cyberus
Zainteresowany

problemmem jest to ze robia 10-20 remontow na raz :P co powoduje korki np zatkanie srodmiescia jest spowodowane remontem mogilskiego i al. 29tego listopada
Bea
Site Admin

Post autor: Bea »

No wiem,że tak jest. Poza tym samochodów przybywa non stop. Przyznam,że czasem boję się jechac do Kraka samochodem-szczególnie w upał, bo już gotowałam się w naszej bezklimatycznej furze, stojąc w korach-kocham chwilami np.aleje :twisted:
Z kolei poruszanie się komunikacją miejską odpada, bo odkąd mieszkam poza Krakiem,jeździmy autem, nie umiem-nie mam pojęcia, gdzie,skąd...po zmianach.
Niedawno po Placu Matejki biegałam w kółko szukając przystanku 130-a wiesz,że mieszkałam na Azorach kilka lat temu jeszcze :lol: Kiedy już wsiadłam pod galerią, to myślałam,że orełka wywinę, bo jechała jakby na zwolnionym filmie :evil:
Rower, motor lub skuterek najlepsze na Kraka, ewentualnie rolki :D

Dodane po 10 godzinach 4 minutach:

Tak tez mozna w Krakowie:D Tu Starowiślna.
http://www.poboczem.pl/galerie/poboczem ... e,514319,6
Awatar użytkownika
Olek
Site Admin

Post autor: Olek »

Halo,

co nowego u was...?

A dzis jest................................... ;-)
http://img.interia.pl/poboczem/nimg/Galeria_1745236.jpg

Olek :wink:
cyberus
Zainteresowany

dzien jak co dzien :) po pracy czas na chwile odpoczynku :) bezbolowo itp:) ogolnie wypas :D
ODPOWIEDZ