Na KGB cierpię od około 7-8 lat, ale dopiero 3 lata temu dowiedziałem się, że cierpię właśnie na bóle Hortona. Co do samych ataków to wyglądają one następująco: przez około 10 tygodni, w razy 2 roku (najczęściej na wiosnę i wczesną zimę) bóle występują średnio 2 razy dziennie przez około 60 minut. Ból występuje zawsze po prawej stronie. Tak jak większość z tego forum nie jestem w stanie w tym czasie nic robić. Co mi pomaga? Żadne tabletki, jedynie tlen. To chyba na tyle
tu kolejny klasterowicz ;)
-
arkadiao
tu kolejny klasterowicz ;)
Witam wszystkich. Z reguły nie jestem zbyt wylewny, więc będę oszczędny w słowach
mam na imię Arek, 24 lata, jestem tłumaczem.
Na KGB cierpię od około 7-8 lat, ale dopiero 3 lata temu dowiedziałem się, że cierpię właśnie na bóle Hortona. Co do samych ataków to wyglądają one następująco: przez około 10 tygodni, w razy 2 roku (najczęściej na wiosnę i wczesną zimę) bóle występują średnio 2 razy dziennie przez około 60 minut. Ból występuje zawsze po prawej stronie. Tak jak większość z tego forum nie jestem w stanie w tym czasie nic robić. Co mi pomaga? Żadne tabletki, jedynie tlen. To chyba na tyle
pozdrawiam wszystkich
Re: tu kolejny klasterowicz ;)
czy badałeś kręgosłup w odcinku szyjno-piersiowym ? mógłbyś powiedzieć czy masz jakieś zwyrodnienia w tym odcinku ? czy przed pojawieniem się klastra miałeś jakiś uraz kręgosłupa ? (chodzi o czas do 2 lat przed pojawieniem się klastra)
to tyle na razie w kwestii pytań
witaj w klubie
wolał bym witać w innym klubie 
tłumaczem z jakiego języka/języków ?
to tyle na razie w kwestii pytań
witaj w klubie
tłumaczem z jakiego języka/języków ?
-
arkadiao
Re: tu kolejny klasterowicz ;)
Nie badali mi nigdy kręgosłupa, a nie sądzę, żebym miał jakiś uraz, no chyba, że zwyrodnienie właśnie, ale nie wiem. A co do badań to oprócz tych standardowych, to miałem MRI i usg szyi. Wszystkie wyniki były w porządku 
A jestem tłumaczem języka angielskiego tylko
pozrawiam
A jestem tłumaczem języka angielskiego tylko
pozrawiam