ISOPTIN
ISOPTIN
Kochani,
ja już chyba o tym kiedyś tu pisałam, dziś też rozmawiałam z Jadkiem. Jestem na Isoptinie(160mg) i jestem nie do życia. Jak sobie radzicie ze spadającym ciśnieniem? Czy mam się przemęczyć?Powiem szczerze,że mam dziś totalną załamkę. Mam dość klastera,a jeszcze bardziej leków.
g-c
ja już chyba o tym kiedyś tu pisałam, dziś też rozmawiałam z Jadkiem. Jestem na Isoptinie(160mg) i jestem nie do życia. Jak sobie radzicie ze spadającym ciśnieniem? Czy mam się przemęczyć?Powiem szczerze,że mam dziś totalną załamkę. Mam dość klastera,a jeszcze bardziej leków.
g-c
Re: ISOPTIN
Mnie nic nie było przy większej dozie.
Na szybko podnieśc mozesz kawą-no, wiem że rada świetna
Ale kawa klasterowi nie zaszkodzi.
Moze orgaznizm sie przyzwyczai. Od kiedy bierzesz?
Moze to lek nie dla Ciebie-zawsze jest taka mozliwośc!
Miałeś robione chocby ekg zanim dostałes isoptin?
Jakie masz normalnie cisnienie, czy masz z tym problemy?
Rózne reakcje na poczatku po isoptinie maja kobiety w ciązy.
Podaje się go jeszcze czasem/kiedys zawsze/wraz z innym lekiem-fenoterolem, który dostaja na przedwczesne skurcze.
Ja nie dostawałam, bo klinika krakowska odeszła od isoptinu.
Isoptin brałam tylko na kbg i w stanie nie ciązowym.
W kazdym razie pisze to info, bo możesz poszukac na forach ciązowych/nawet tych starszych sporzed kilku lat/, jak radza sobie
Na szybko podnieśc mozesz kawą-no, wiem że rada świetna
Ale kawa klasterowi nie zaszkodzi.
Moze orgaznizm sie przyzwyczai. Od kiedy bierzesz?
Moze to lek nie dla Ciebie-zawsze jest taka mozliwośc!
Miałeś robione chocby ekg zanim dostałes isoptin?
Jakie masz normalnie cisnienie, czy masz z tym problemy?
Rózne reakcje na poczatku po isoptinie maja kobiety w ciązy.
Podaje się go jeszcze czasem/kiedys zawsze/wraz z innym lekiem-fenoterolem, który dostaja na przedwczesne skurcze.
Ja nie dostawałam, bo klinika krakowska odeszła od isoptinu.
Isoptin brałam tylko na kbg i w stanie nie ciązowym.
W kazdym razie pisze to info, bo możesz poszukac na forach ciązowych/nawet tych starszych sporzed kilku lat/, jak radza sobie
Piję kawę,ale średnio mi działa.Generalnie mam niskie ciśnienie,a on mi dodatkowo obniża.Czuję się fatalnie 20minut po wzięciu-nie jestem w stanie dojść do przystanku nawet. Boję się,że jak przestanę brać Isoptin to bóle się nasilą.EKG mi nie robili,może dlatego,że jestem młoda:) i myślą,że nie trzeba. Dziękuję Bea za wszelkie informacje.Poczytam na forach.

A działa na Ciebie isoptin? Jak długo bierzesz?
Wiesz co, skontaktuj sie jednak z medykiem.
Mozesz pójśc chocby do swojego rodzinnego, czy internisty i powiedz, co sie dzieje.
Jak masz swoje niskie cisnienie, a isoptin Ci obniża, to nie jest dobrze i nawet ten sam fakt cisnienia tez może miec wpływ na kbg.
Klaster, klasterem, ale nie tylko on jest wazny!
Wiesz co, skontaktuj sie jednak z medykiem.
Mozesz pójśc chocby do swojego rodzinnego, czy internisty i powiedz, co sie dzieje.
Jak masz swoje niskie cisnienie, a isoptin Ci obniża, to nie jest dobrze i nawet ten sam fakt cisnienia tez może miec wpływ na kbg.
Klaster, klasterem, ale nie tylko on jest wazny!
Ja biorę, brałam i pewnie nie raz jeszcze będę brała Isoptin. cisnienie mam klasyczne. Ani za niskiew ani za wysokie. Czy ty bierzesz sam Isoptin czy w połączeniu z innymi lekami? ja do isoptinu brałam dexometason i gabbapentin. przez miesiąc kuracji ale tez i po niej serce bolało mnie kilka razy na dzień. raz mocniej a raz słabiej. Czasem talk kłuło, że myślałam, że zejdę...... isoptin niby jest na serce...... więc nie powinno boleć a bolało. napisz jak z innymi lekami?
Dizś nie da rady napiszę innym razem
na mnie isoptin też działał "wyciszająco" spadek ciśnienia < 80/50, a tętno spadało do 45 uderzeń na min. ciekawe doznania.
oczywiście o ekg wcześniej jakoś nikt nie pomyslał... jak się lekarze zorientowali , to oczywiście isoptin poszedł w odstawkę.
oczywiście o ekg wcześniej jakoś nikt nie pomyslał... jak się lekarze zorientowali , to oczywiście isoptin poszedł w odstawkę.
Biorę Isoptin z Coffecorne i jak to opisujecie mam ciekawe doznania, mam wrażenie,że po prostu zejdę. A teraz do klastera dołączyło mi się zapalenie zatok;/
g-c
g-c
g-c Isoptin już dawno odpuściłem , dzięki nieciekawemu uczuciu zapadania się w wielką czarną dziurę podczas snu i dużych , choć ciekawych co za tym idzie problemów z powrotem na jawę . A zatokami się nie martw , jutro miałem usuwać " ósemkę " ale przy obecnych lotach mojego klastera jak Adasia w formie nie będzie to raczej możliwe.
No to głowa do góry ... mogło być przecież jeszcze gorzej np. zapalenie ucha , choroba wynalazcy - nowotwór , choroba polarnika czyli biegunka czy też na przykład świerzb lewej stopy lub choroba wulkanizatora czyli zapalenie opon
No to głowa do góry ... mogło być przecież jeszcze gorzej np. zapalenie ucha , choroba wynalazcy - nowotwór , choroba polarnika czyli biegunka czy też na przykład świerzb lewej stopy lub choroba wulkanizatora czyli zapalenie opon
Szczerze się pośmiałam Piter z określeń na choroby:) dzięki. Chyba też odpuszczę sobie Isoptin. A o 8 dbaj!
g-c
g-c