ISOPTIN

Czego próbowaliśmy, co pomogło, reakcje, opinie.
Awatar użytkownika
g-c
Nowicjusz

ISOPTIN

Post autor: g-c »

Kochani,

ja już chyba o tym kiedyś tu pisałam, dziś też rozmawiałam z Jadkiem. Jestem na Isoptinie(160mg) i jestem nie do życia. Jak sobie radzicie ze spadającym ciśnieniem? Czy mam się przemęczyć?Powiem szczerze,że mam dziś totalną załamkę. Mam dość klastera,a jeszcze bardziej leków.

g-c
Bea
Site Admin

Re: ISOPTIN

Post autor: Bea »

Mnie nic nie było przy większej dozie.
Na szybko podnieśc mozesz kawą-no, wiem że rada świetna :|
Ale kawa klasterowi nie zaszkodzi.
Moze orgaznizm sie przyzwyczai. Od kiedy bierzesz?
Moze to lek nie dla Ciebie-zawsze jest taka mozliwośc!
Miałeś robione chocby ekg zanim dostałes isoptin?
Jakie masz normalnie cisnienie, czy masz z tym problemy?
Rózne reakcje na poczatku po isoptinie maja kobiety w ciązy.
Podaje się go jeszcze czasem/kiedys zawsze/wraz z innym lekiem-fenoterolem, który dostaja na przedwczesne skurcze.
Ja nie dostawałam, bo klinika krakowska odeszła od isoptinu.
Isoptin brałam tylko na kbg i w stanie nie ciązowym.
W kazdym razie pisze to info, bo możesz poszukac na forach ciązowych/nawet tych starszych sporzed kilku lat/, jak radza sobie :mrgreen:
Awatar użytkownika
g-c
Nowicjusz

Piję kawę,ale średnio mi działa.Generalnie mam niskie ciśnienie,a on mi dodatkowo obniża.Czuję się fatalnie 20minut po wzięciu-nie jestem w stanie dojść do przystanku nawet. Boję się,że jak przestanę brać Isoptin to bóle się nasilą.EKG mi nie robili,może dlatego,że jestem młoda:) i myślą,że nie trzeba. Dziękuję Bea za wszelkie informacje.Poczytam na forach.

:*
Bea
Site Admin

Post autor: Bea »

A działa na Ciebie isoptin? Jak długo bierzesz?
Wiesz co, skontaktuj sie jednak z medykiem.
Mozesz pójśc chocby do swojego rodzinnego, czy internisty i powiedz, co sie dzieje.
Jak masz swoje niskie cisnienie, a isoptin Ci obniża, to nie jest dobrze i nawet ten sam fakt cisnienia tez może miec wpływ na kbg.
Klaster, klasterem, ale nie tylko on jest wazny!
Awatar użytkownika
sawbona
w Temacie

Post autor: sawbona »

Ja biorę, brałam i pewnie nie raz jeszcze będę brała Isoptin. cisnienie mam klasyczne. Ani za niskiew ani za wysokie. Czy ty bierzesz sam Isoptin czy w połączeniu z innymi lekami? ja do isoptinu brałam dexometason i gabbapentin. przez miesiąc kuracji ale tez i po niej serce bolało mnie kilka razy na dzień. raz mocniej a raz słabiej. Czasem talk kłuło, że myślałam, że zejdę...... isoptin niby jest na serce...... więc nie powinno boleć a bolało. napisz jak z innymi lekami?
Awatar użytkownika
januszx64
Zainteresowany

Post autor: januszx64 »

Dizś nie da rady napiszę innym razem
Awatar użytkownika
gnatek
Przewodnik

Post autor: gnatek »

na mnie isoptin też działał "wyciszająco" spadek ciśnienia < 80/50, a tętno spadało do 45 uderzeń na min. ciekawe doznania.
oczywiście o ekg wcześniej jakoś nikt nie pomyslał... jak się lekarze zorientowali , to oczywiście isoptin poszedł w odstawkę.
Awatar użytkownika
g-c
Nowicjusz

Biorę Isoptin z Coffecorne i jak to opisujecie mam ciekawe doznania, mam wrażenie,że po prostu zejdę. A teraz do klastera dołączyło mi się zapalenie zatok;/

g-c
Awatar użytkownika
piter
Przewodnik

Post autor: piter »

g-c Isoptin już dawno odpuściłem , dzięki nieciekawemu uczuciu zapadania się w wielką czarną dziurę podczas snu i dużych , choć ciekawych co za tym idzie problemów z powrotem na jawę . A zatokami się nie martw , jutro miałem usuwać " ósemkę " ale przy obecnych lotach mojego klastera jak Adasia w formie nie będzie to raczej możliwe.
No to głowa do góry ... mogło być przecież jeszcze gorzej np. zapalenie ucha , choroba wynalazcy - nowotwór , choroba polarnika czyli biegunka czy też na przykład świerzb lewej stopy lub choroba wulkanizatora czyli zapalenie opon
Awatar użytkownika
g-c
Nowicjusz

Szczerze się pośmiałam Piter z określeń na choroby:) dzięki. Chyba też odpuszczę sobie Isoptin. A o 8 dbaj!

g-c
ODPOWIEDZ