Witam wszystkich
Witam wszystkich
witam wszystkich Janusz,na forum jestem pierwszy raz .z KBG borykam się około 25ciu lat wasze leki są mi nie znane .ja biorę amizepin,doxepin i przeciw bólowy tramal . ze swego dosiwiadczenia wiem ,że leki muszą być wzięte w porę .u mnie bóle są prawo stronne .zaczyna się różnie raz od oka raz od nosa a czasami od podniebienia na którym miałem torbiel .okres napadów od wczesnej wiosny do pózinej jesieni .chociasz ostatnie lata łapią też zimą.każdy atak coś inicjuje,na przykład zapach dezodrantow alkochol niewiem jak wy ale ja jestem wyczulony na zapachy mrygające siwiatło,jazda autem w słoneczny dzień drogą obok której rosną drzewa ,a czasami polecenie które mi nie pasuje wpracy bądż domu .kiedy tylko wyczuje minimalny ból oka albo kłucie czy też jakieś zmiany w nosie muszę wziąść porcje leków w zasadzie pomagają ,a jak ból nie został opanowany i narasta biorę podwójną porcje i zaczyna się gehenna oko intensywnie płacze z nosa leci jak kranu jeżeli jest to noc biorę ręcznik jeżeli dzień zatykam dziurkę watą i trwa to do3 ch godzin .rzadko ale przychodzą noce kiedy ataki są 3 co 2godziny .podczas poczontkowej fazy ataku jestem bardzo agresywny .kiedy ból odchodzi jestem w niebie.
Re: poznajmy sie
Witamy Januszu na naszym Forum,
napisz cos wiecej, od kiedy jestes zdiagnozowany...? Czy prubowales juz Tlen...? jak wygladaja twoje epizody ..?
jak wyglada twoja profilaktyka KBG...?
Witamy
Pozdrawiam
Olek
napisz cos wiecej, od kiedy jestes zdiagnozowany...? Czy prubowales juz Tlen...? jak wygladaja twoje epizody ..?
jak wyglada twoja profilaktyka KBG...?
Witamy
Pozdrawiam
Olek
Re: poznajmy sie
witam pytasz od kiedy .tak naprawdę to nie wiem .25 lat temu ożeniłem się wkrótce potem zaczęły się .pracowałem jako mechanik samochodowy w STW ,lekarzem zakładowym był psychiatra,neurolog.wypisywał mi co wizytę inne leki ,ale skierowania na Białystok do neurologa nie wypisał choć go prosiłem.po tych wszystkich lekach które bralem byłem naćpany.w konicu poszedłem do niego i posłałem mu wiązankę dodałem niech królika doświadczalnego znajdzie w rodzinie i wtedy trafił w leki . po skierowanie udałem się do innego lekarza .neurolog białostocki skierował mnie do szpitala .w wypisie szpitalnym rozpoznanie było napisane po łacinie ,zmienili jeden lek z amizepinu na inny ,nie pamiętam nazwy ale i tak wróciłem do amizepinu ,tamten nie zdał egzaminu .na drugi rok też leżałem w szpitalu w Białymstoku Śniadeckiego neułrologi ,wypis był już po polsku lekarze wypisując leki tramal,amizepin i doxsepin dawkowanie według uznania .jak przyjdą 3 ataki w nocy to w pracy muszę się opierać by się nie wywrucić dobrych pare lat temu wspomniano mi o tlenie i natym się skoniczyło najczęściej atak się zaczyna od oka ale potrafi też od nosa,podniebienia jeżeli poczuje ból ,kucie odrętwienie w nosie nadmieniam delikatne to trzeba się tego nauczyć biorę porcję leków przez 15 20 minut obserwuję czy ból narasta jeżeli nie narasta jest OK popłynie kilka kropel z oka i trochę znosa jeżeli narasta biorę podwójną porcję wtedy szukam cichego spokojnego miejsca chodzę wkoło lub siedzę ipalę jeden za drugim papierosy .chodż i tak dużo pale . z oka intensywnie płyną łzy z nosa jak kranu z podniebienia też coś wydziela potem zaczyna się kaszel w końcu zmienia mi się głos przytym ból jest ogromny jagdby oko chciało rozerwać się potem przenosi się do nosa dopodniebienia a tu jak gdyby ktoś gwóżdż wbijał chodzi tagże po zębach ... trudno mi to opisać bo nie mam wprawy w pisaniu na komputerze ...napisanie zajeło mi ponad 2 godziny..... a propo przed zbliżającymi atakami mam jeden silny ból tylnejczęści głowy atagże nachodzi coś na oczy od kilkunstu do dwuch godzin mam bardzo zawęrzone pole widzenia i ciemne plamki przes które prawie nie widzę zapomniałem że podczas ataku prawa część twarzy jest drętwa i obolała tak że praktycznie głowy nie mogę położyć na poduszkę
Re: Witam wszystkich
Witaj Januszu,
w opisywaniu nie martw sie, wszystko jedno jak napiszesz, my znamy ten bol.....
nawet jak napiszesz tylko atak bolu to my sie ten atak tez mozemy wyobrazic bo kazdy z nas to zna. Witamy..... teraz musimy w jakis sposub ciebie dostac do Tlenu medycznego....!
Bo tlen by dzialal 10 x lepiej jak Tramal....!!!!!!!! Po Tramalu jestes tak jak po narkotykach ,
Tramal nie jest dobry nato co ty masz....! Nawet jak lekarz tobie pisze te leki to chyba niewie nawet dlaczego to robi
. Sprubuj wydrukowac pare stron z naszej internetowej strony o lekach i Tlenie...! wez te informacje do lekarza i powiedz mu ze ma cie teraz zaczac naprawde leczyc bo 25 lat cierpienia jest dosyc...!
Sprubuj sklon sie do tego, a bedziesz widzial poprawe ktora jest napewno lepsza niz Dwie dawki tramalu pod zad....!
Ja juz na tes slowa TRAMAL i Topamax reaguje alergicznie, przepraszam lecz to nie jest to czego my potrzebujemy....!
Pozdrawiam
Olek
Przeslalem PW do ciebie.
w opisywaniu nie martw sie, wszystko jedno jak napiszesz, my znamy ten bol.....
Sprubuj sklon sie do tego, a bedziesz widzial poprawe ktora jest napewno lepsza niz Dwie dawki tramalu pod zad....!
Ja juz na tes slowa TRAMAL i Topamax reaguje alergicznie, przepraszam lecz to nie jest to czego my potrzebujemy....!
Pozdrawiam
Olek
Przeslalem PW do ciebie.
Witaj,
ból,bólem,wiemy,co przechodzisz.
ból,bólem,wiemy,co przechodzisz.
Witaj Janusz,jak na nie mającego wprawy w pisaniu na komputerze całkiem nieźle sobie poradziłeś z tym opisem
.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Witaj Janusz;)
Aleko ma rację, bardzo ładnie opisałeś swoją historię;)
wszyscy rozumiemy co przechodzisz... nie mile,ale prawdziwe...
Aleko ma rację, bardzo ładnie opisałeś swoją historię;)
wszyscy rozumiemy co przechodzisz... nie mile,ale prawdziwe...
Witam Wszystkich! Fajnie znaleść bratnie dusze w nie doli. Poczytałam sobie o Waszych przypadkach i szczerze nie pokrzepiło mnie to, dowiedziałam się, to wredna długo trwała choroba, trudna do zdiagnozowania. Mnie olśniło kiedy poszperałam w necie. Pierwsze bóle pojawiły się ok. czterech lat temu. Na poczatku myślałam, że to zapalenie ucha, potem, że zatoki. Lekarzom można powiedzieć, że boli ucho i już jest antybiotyk na ucho, albo, że bolą zatoki i jest lek na zatoki. A że ból trwa już kilka lat i powtarza się cyklicznie to już ich wiedza tak daleko nie sięga.
Nie boli mnie oko, nie łzawię, mój ból ulokował się w uchu i promieniuje na całą lewą stronę głowy, piecze, parzy
okropność.
Od trzech miesiecy leczę się na depresję i chyba ma to jakiś związek bo bóle są żadsze i nie tak silne, kiedyś w skali od 1 do 10 dała bym 8, teraz 4.
Nie boli mnie oko, nie łzawię, mój ból ulokował się w uchu i promieniuje na całą lewą stronę głowy, piecze, parzy
Od trzech miesiecy leczę się na depresję i chyba ma to jakiś związek bo bóle są żadsze i nie tak silne, kiedyś w skali od 1 do 10 dała bym 8, teraz 4.
Witaj Ewa
Jakie leki antydepresyjne zażywasz?Jeżeli lit to na pewno ma związek-np. na mnie działa bardzo skutecznie.
Pozdrawiam.
PS.Proszę dopisz w profilu skąd jesteś.
Jakie leki antydepresyjne zażywasz?Jeżeli lit to na pewno ma związek-np. na mnie działa bardzo skutecznie.
Pozdrawiam.
PS.Proszę dopisz w profilu skąd jesteś.
witaj Ewo,
jakie leki bierzesz?ja również mam zapisane antydepresanty,ale one nie mają wpływu na moje epizody(czytaj:mam bóle)
g-c
jakie leki bierzesz?ja również mam zapisane antydepresanty,ale one nie mają wpływu na moje epizody(czytaj:mam bóle)
g-c
Witaj Ewo:)
ja nie biorę atydepresantów...
na ból najlepszy tlen lub imigram
ja nie biorę atydepresantów...
na ból najlepszy tlen lub imigram