Beznadzieja

Napisz parę słów o sobie.
Awatar użytkownika
brawo04
Nowicjusz

Beznadzieja

Post autor: brawo04 »

Witam wszystkich, mam na imię Ryszard, mój romans z KBG zaczął się około pięć lat temu, obecnie mam 44 lata.Czytając
Wasze posty przypominam sobie to wszystko przez co przeszedłem ( niesamowity ból, bezradność i powątpiewanie lekarzy, kilogramy zjedzonych różnych leków - totalna beznadzieja) Obecnie korzystam z tryptanów oraz tlenu, czasem pomaga a
czasem chodzę po ścianach bo nie pomaga. Cały czas szukam czegoś co dało by lepszy efekt żeby można było funkcjonować.
Najgorsza jest "pieprzona" wiosna, można ześfirować z bólu i nic nie pomaga, może ktoś z Was coś doradzi.Bardzo się cieszę
że jest ta strona na necie,trafiłem na nią przypadkiem. Pół godziny temu skończył mi sie atak idę odpocząć. Boję się nocy.
nara.
Awatar użytkownika
Olek
Site Admin

Re: Beznadzieja

Post autor: Olek »

Witaj Ryszard,

jak piszesz ze uzywasz tryptanow i tlenu to bardzo duzy postemp w walce z tym bolem...! :wink: Bardzo dobrze.

Jakie tryptany i w jakiej postaci....? A co z profilaktyka .....? np. Werapamil lub lit...?

Skad jestes i gdzie postawiono Diagnoze...?

Pozdrawiam serdecznie i witam
Olek 8)
Awatar użytkownika
brawo04
Nowicjusz

Post autor: brawo04 »

Cześć Olek, jestem z okolic Cieszyna, leczyłem się u lokalnego neurologa ala on tylko testował na mnie różne leki nie mające
nic wspólnego z KBG dopiero jak traciłem przytomność z bólu, w szpitalu w Jastrzębiu Zdroju ordynator oddz. neurologicznego w pięć minut rozpoznał u mnie KBG. Oczywiście wpisał w karcie do mojego lekarza wszystkie zalecenia(tlen,
tryptany,lit) ale ten wszystko zlekceważył. O tlen i recepty na imigran sam się postarałem.Tlenu trochę za mało bo to
koncentrator (max 6l/min)
Ostatnio zmieniony 27 mar 2009, 15:32 przez brawo04, łącznie zmieniany 2 razy.
Aneczka
Zainteresowany

Post autor: Aneczka »

Witaj brawo04 - no nareszcie ktos z moich okolic:) Wiem od Pani z Pszczyny z Linde gaz że wie o 4 osobach z naszego regionu chorujacych na klaster. Zapewne jestes jedna z tych osob. Choc prawde mówiac wolałabym poznawac ludzi w innych okolicznosciach (mam na mysli walke z bólem) :) Myśle ze tlen powinienes uzywac medyczny z tego co wiem jest skuteczniejszy niz koncentrator. Pozdrawiam i witam miło oraz ciesze sie ze do dołączyłes do nas.
jarcomek
Nowicjusz

Post autor: jarcomek »

Witaj Ryszard.
Tutaj przynajmniej ludzie wiedzą o czym mówią a ich wiedza jest bezcenna.
Pozdrawiam Jarek
jadek
Zainteresowany

Post autor: jadek »

Cześc Ryszard :) Z tym tlenem też radziłbym butlę, bo u mnie przy ok 8 l pomagało "trochę", a tak naprawdę ataki przerywało 12 l/min.
Awatar użytkownika
nadzieja
Przewodnik

Post autor: nadzieja »

Witaj Ryszard:)

z przykrością stwierdzam,że nie byłam na forum 3 miesiące i tyle nowych osób pojawilo się na nim:( to przykre,że tyle jest chorych...
ale z drugiej strony dobrze znaleźć to forum,bo to bardzo pomaga,jeśli dostajemy wyrok-klaster
ODPOWIEDZ