O mnie...

Jak to wygląda u każdego z nas, jak sobie radzimy, problemy, trudności, zwycięstwa, pytania.
Aiho
Nowka

O mnie...

Post autor: Aiho »

Powiedzcie co sadzicie.....juz kiedys zaistnialem na tym forum, poczym pomyslalem ze to moe jednak nie klaster...wiem ludze sie..

Mam 36 lat , i problem z "tym bolem" od 4 lat, pojawia sie i znika...szybko zapominam, ale ona znow daje o sobie znac, zawsze z prawej strony- przez pewien czas sadzilem ze to moze zatoki, zapalenie nerwy ocznego, moze ucho wew. i nachodzilem lekarzy z tych specjlanosci..a oni wzruszali ramionami, bol - ucisk pojawia sie na czole, ma charakter "spinajacy" czyuje jakby moje czolo z tej strony bylo caly czas "spiete" acz proby uwolnienia tego ucisku na wiele nie pomagaja, bol nie pozwala o sobie zapomniec przez dlugi czas, angazuje mnie prawie w 100 % nic nie robi tylko "kombinuje" jak z nim wygrac...na prozno. Gdzies wyczytalem ze 30 % mezczyzn konczy samobojstwem, przyznaje ze i ja o tym wielektronie myslalem, w czasie bolu czuje sie "pol- czlowiekiem" wydolnosc moja mocno spada co mnie mocno martwi. DO tej pory nie nie zarzywalem, bo nie do konca bylem przekonany ze to KBG ...powiedzcie to JEST TO...?
Bea
Site Admin

Post autor: Bea »

Aiho, obawiam się,że nikt z nas nie jest w stanie powiedziec Ci, co Ci dolega. Nie ma tutaj lekarzy,a tylko w ich gestii leżą diagnozy. Czasem ojawy kbg sa tak oczywiste,że inny chory 'widzi' z opisu,że ktos chyba ma to samo. Jednak zawsze jest to tylko 'chyba', a diagnoza nalezy do lekarza.
Ja ze swej strony i moich doświadczen z kbg mogę napisać,że mnie nic nie spina,a ból nie jest uciskowy. Dla mnie mocny atak, kiedy odchodziłabym od zmysłów, to raczej odczucie torturowania mnie poprzez wbijanie mi śruby w rózne miejsca w jedną strone głowy i twarzy.
Bólów głowy mamy około dwóch setek...
Bez szkody dla organizmu mozesz spróbowac zaaplikowac sobie tlen podczas tego bólu i jak atak minie, to istnieje spore prawdopodobieństwo,iż to klaster. Za zgoda lekarza mozesz wypróbowac imigran inject i to także moze pomóc w stwierdzeniu, czy to kbg. Nie w kazdym przypadku tlen i imi działają na chorego!
Poza tym nie tylko klasterowy ból angażuje calego człowieka, nie tylko ból głowy... Kazdy silny ból powoduje spadek wydajności i to,że czlowiek ma dość :(

Pozdrawiam
Aiho
Nowka

Re:

Post autor: Aiho »

Czy mozesz mi polecic jakiegos lekarza w Krakowie..

Ps. musze sie podzielic jeszcze jednym objawem, chodzi o "bolesnosc" oka, czuje kady ruch galki ocznej, a narasta bol w chwili gdy patrze do gory, kiedys sugerowalo mi to zapalenie nerwa ocznego ale okulista nie takiego nie znalazl..
Aleko
Site Admin

Post autor: Aleko »

Witaj Aiho!
Bea,już pisała.To jest tutaj:http://kbg.lua.pl/viewtopic.php?t=79
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ